Home

 Overview
  What's Taught?
  Syllabus

 Contents
  Calendar
  Essay Questions
  Finals Practice
  Lecture Notes
  Practice Tests
  Publisher Links
  Helpful Links

 Extras
  Pictures
  Moreno-isms
  Message Board
  Recommendations



Unit 9

1.  What is the pathway of blood from the heart out to the body?
     a.  veins, venules, capillaries, arterioles, and arteries
     b.  capillaries, venules, arteries, veins, arterioles
     c.  artery, arterioles, capillaries, venules, veins
     d.  venules, capillaries, arterioles, veins, capillaries

2.  What is the order ( from the inside out) of the layers in the artery?
     a.  tunica intima, tunica exterma, tunica media
     b.  tunica interior, tunica medialis, tunica external
     c.  pericardium, mediacardium, epicardium
     d.  tunica intima, tunica media, tunica externa

3.  What are two features of capillaries?
     a.  diffusion, least numerous in active tissue
     b.  most numerous in active tissue, infussion
     c.  diffusion, most numerous in active tissue
     d.  none of the above

4.  How is blood moved in the veins?
     a.  magic
     b.  energy from ATP
     c.  contraction of nearby muscles
     d.  mr. moreno does it

5.  What are the 4 contents of the liquid in blood?
     a.  water, proteins, salts, and nutrients
     b.  acid, fat, sugar, carbohydrates
     c.  carbonated water, apple juice, salts, milk
     d.  water, proteins, sugars, nutrients

6.  What percent of blood cells are the erythrocytes?
     a.  55%
     b.  95%
     c.  88%
     d.  34%

7.  What gives hemoglobin it's redness?
     a.  blood
     b.  iron
     c.  rust
     d.  protein

8.  What are leukocytes?
     a.  red blood cells
     b.  white blood cells
     c.  a type of erythrocytes
     d.  monocytes

9.   What are the most numerous types of leukocytes?
     a.  neurtophil
     b.  lymphocytes
     c.  phagocytes
     d.  thrombocytes

10.  What are the 3 functions of White blood cells?
     a.  destroy red blood cells
     b.  protect against pathogens
     c.  destroy old erythocytes
     d.  promote tissue repair
     e.  b,c,d

11.  What is another name for thromboctyes?
     a.  platelets
     b.  hemoglobin
     c.  red blood cells
     d.  white blood cells

12.  What are the four general types of blood and their percents?
     a.  A (41%), B (5%), C (32%), O (22%)
     b.  A (2%), B (50%), AB (8%), O (40%)
     c.  A (41%), B (10%), AB (3%), O (46%)
     d.  none of the above

13.  Which blood type accepts both alpha and beta agglutinins?
     a.  A
     b.  AB
     c.  B
     d.  O

14.  What are Agglutinogens?
     a.  anitgens
     b.  antibodies
     c.  antiblasts
     d.  anticlasts

15.  Which of the following increase blood pressure?
     a.  small amount of blood
     b.  rough endothelium
     c.  less elasticity
     d.  B and C

16.  What is hypertension?
     a.  low blood pressure
     b.  high blood pressure
     c.  too many blood cells
     d.  no blood pressure

17.  In the lymph circulation what comes after lymph nodes?
     a.  tissue
     b.  lymph trunk
     c.  lymph ducts
     d.  lymph vessels

18.  Which of the four does not aide in the movement of lymph?
     a.  contraction of smooth muscle
     b.  gravity
     c.  brain waves
     d.  pulsation of nearby arteries

19.  What do nodules do?
     a.  make cells
     b.  filter
     c.  make lymphocytes
     d.  destroy lymph

20.  What are the two lymph ducts?
     a.  thoracic, right lymphatic
     b.  thorax, left lymphatic
     c.  pelvic, right lymphatic
     d.  thoracic, left lymphatic

Answers
1. c
2. b
3. c
4. c
5. a
6. b
7. b
8. b
9. a
10. e
11. a
12. c
13. d
14. a
15. d
16. b
17. b
18. c
19. c
20. a


Moreno says:

  Should you go to the website? A good student would.

Best viewed when not using a crappy browser (except w3m)
Copyrightę 2002
Original design by Albeezie


Make your own free website on Tripod.com